Saturday, May 27, 2006

Eine Botschaft über das Boot vom Botschafter

Water - Boot
Water kabbelt, stroomt, oneindig ver
Niemand die bepaalt waar het heen moet gaan.
Het water, het kiest zijn eigen weg.
Geen structuur, slechts vage contouren.
Water dat wordt gesneden door een boot, die er door vaart.
Slechts tijdelijk wordt bepaald waar het water heen stroomt.
Daarna, het stroomt weer verder, stuurloos maar met een eigen wil.
Maria Montessori Schule in Krefeld ontvangt geld voor haar rolstoelleerlingen.

5 mei 2006, Krefeld

In Krefeld schijnt de zon. Een vriendelijk stadje net over de grens in Duitsland. Vandaag stralen daar meer zonnetjes. Het zijn de gezichten van de kinderen op de Maria -Montessori Gesamtschule. De Herman van Veen Stiftung Deutschland, Duitse dochter van de Herman van Veen Foundation in Nederland, heeft geld gedoneerd. Deze financiële hulp heeft het mogelijk gemaakt een zeilboot ook toegankelijk te maken voor de leerlingen in een rolstoel.

Krefeld ligt op vijf minuten afstand van de Elfrather See, waar de watersport domineert. In 1994 is de school begonnen met het aanleggen van een zeilvloot voor haar leerlingen. Teamgeest, sport, kennismaken met de natuur, verplicht onderhoud plegen en zelfvertrouwen creëren zijn aspecten die aan de zeilvloot ten grondslag liggen.

Een oude boot is met hulp van vakmensen eerst door de leerlingen opgeknapt. Door de achterkant met de bodem te egaliseren is de situatie vanaf de kade gelijkvloers geworden. Zonder ‘drempel’ kunnen de kinderen nu eenvoudig aan boord komen. Herman van Veen doopt het schip ‘Alfred Jodokus Kwak’.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home